Voor ruim 50 klanten en business partners stond vrijdag 30 juni 2017 de jaarlijkse Redwood Relatiedag op het programma. In Fort Voordorp te Groenekan werden zij ’s ochtends bijgepraat over de laatste market trends, de ontwikkeling van robotics en hoe je een software robot bouwt. ’s Middags stond er een informele activiteit op het programma die geheel in het Robotics thema paste; The Race of the Robots.

 

Market Trends

Menno Heesbeen, Regional Managing Director opende de dag met een vergelijking tussen de industriële revolutie en de robotisering in de backoffice. Waaruit blijkt dat de industrie al decennialang grote innovaties heeft doorgemaakt die nu pas in de backoffice op het punt van starten staan. Neil Kinson, Chief of Staff vervolgt het verhaal en neemt het publiek mee rondom de verwachtte trends & ontwikkelingen voor de komende jaren. De boodschap was luid en duidelijk; bedrijven die robotics niet gaan omarmen zullen de komende jaren achteropraken en uiteindelijk hun marktpositie verliezen.

 

Waar gaat de ontwikkeling van robotics naar toe

Onze EY-gastspreker, Dennis Vermeire, Senior Manager geeft inzicht in op de 5 market trends.

1. Blockchain

2. Mobile/Digital

3. Robotics

4. Big Data

5. Internet of Things

Hierna gaat Dennis nader in op robotisering. De markt omarmt meer en meer het concept en EY ziet dat bedrijven robotics graag testen op kleine schaal; oftewel klein beginnen, snel resultaat en dan verder uitrollen naar de rest van de organisatie. Binnen 5 tot 10 jaar zien we de robots zich evolueren van “doen” naar “meedenken”. De 3 typen robots zoals door EY gedefinieerd:

  1. Basic robots
  2. Enhanced robots
  3. Cognitive robots

De basic robots (denk aan screenscraping activiteiten) die op de voorgrond werken, worden steeds vaker vervangen door robots die gebruik maken van back-end mogelijkheden (API’s, Webservices, etc) van applicaties. De tweede categorie is beter schaalbaar en veel minder foutgevoelig. De volgende ontwikkeling is de derde categorie waarin robots doormiddel van Artificial Intelligence (AI) mee gaan denken in de processen en zichzelf kunnen aanpassen aan de situatie.

 

Software ontwikkeling bij Redwood

Gerben Blom, Product Manager deelt de laatste update omtrent de Redwood software releases, waarna hij onder andere de kracht van Extension Points toelicht. Om onze software meer modulair te maken en om klanten zelf de mogelijkheid te geven om de User Interface uit te breiden met extra functionaliteit, dashboards en rapportages kunnen er Extension Points gebruikt worden. Deze Extension Points bieden de mogelijkheid om bijvoorbeeld context menu items toe te voegen of extra schermen aan te bieden, waarin eenvoudig eigen processen end-to-end kunnen worden getoond.

 

Robotics & IT met RoboITOps

Bij de meeste IT-organisaties is men meer bezig met het dagelijks brandjes blussen dan met daadwerkelijke innovatie op IT-gebied om de business zo optimaal mogelijk te ondersteunen. Jeroen Mullink, Business Consultant praat de groep bij over robotisering in het IT-domein (RoboITOps) en de mogelijkheden om juist wel tijd voor innovatie te krijgen. Denk daarbij aan het robotiseren van SAP System Copy, het afhandelen van service requests of het archiveren van data in bijvoorbeeld SAP. Over dit laatste onderwerp gaf Marjolijn Berends van ST-ADDONS nog een verdere verdieping.

 

Break-out sessies

De break-out sessies die na een welverdiende pauze op het programma stonden gaven de deelnemers de keuze uit een sessie die het beste bij hun interessegebied paste:

  1. Robotiseren in Finance (RoboFinance) door Edwin Klijsen, Director of Finance Transformation
  2. Hoe bouw ik een software robot door Jeroen Mullink, Business Consultant
  3. SAP BPA Tips & Trick door Gerben Blom, Product Manager

 

Race of the Robots

Voor het middagprogramma had Redwood Dukino Business Events uit Eindhoven ingehuurd. In teamverband werd een robot ontworpen van aluminium en verzinkt staal. Een vleugje hoogstaand technisch gevoel, een flinke dosis creativiteit en strijdbaarheid bij de diverse games om onderdelen te verdienen. Na het bouwen is er een zinderende finale waarin de teams, met de zelfgebouwde en op afstand bestuurbare robots, een parcours afleggen. Hierin speelt snelheid een grote rol, maar behendigheid maakt echt het verschil.

 

 

Het was een geslaagde dag met veel informatie over Robotics en mogelijkheden die Redwood biedt. Graag wil ik onze klanten & business partners hartelijk danken voor hun aanwezigheid!

 

Jacco van Tatenhove is een ervaren Sales Executive en werkzaam bij Redwood Software. Hij geeft bedrijven advies op het gebied van robotisering. Daarnaast laat hij zijn klanten graag zien, hoe ze tijd vrij kunnen maken voor zaken die er echt toe doen.